Jeppis FBC följer dagligen Covid-19 läget
9.10.2020 9:46 Uutisointi / Pääsivusto

Jeppis FBC följer dagligen Covid-19 läget

Jeppis FBC följer dagligen Covid-19 läget och informationen från THL, innebandyförbundet, staden och sjukvårdsdistriktet. Innebandyförbundet har beslutat att tills vidare fortsätta genomföra enskilda matcher, med undantaget Jeppis FBC-Amerikaarto herr div. 2 som därmed inte spelas 11.10.Ny tidtabell meddelas senare. I förbundets Österbottniska region flyttas även turneringar som skulle ha infallit 10-11.10.2020.

Antalet smittade ökar hela tiden och det är igen skäl att påminna om vad vi alla kan göra för att minska smittspridningen. Händerna ska tvättas/spritas varje gång man kommer till och lämnar hallen. All spelutrustning är personlig. Vistas i hallen bara då när det är egen träningstid.

Befolkningen i Österbotten rekommenderas starkt till användning av andningsskydd alltid när man utför ärenden i offentliga utrymmen utanför det egna hemmet. Man rekommenderas undvika stora folksamlingar, och man bör hålla ett säkerhetsavstånd om 1-2 meter till andra människor.

I enlighet med detta förutsätter vi att andningsskydd används när man färdas in och ut ur idrottshallen. Under själva träningarna är det för spelarna i det närmsta omöjligt att använda andningsskydd. Även för tränare kan detta vara utmanande i och med att röstresurser och visselpipa behöver användas. Tänk då istället på avståndet. Och om en eller flera annan av tränarna/ledarna instruerar mera på nära håll används andningsskydd.

Vidare uppmanas varje grupp att avsluta träningen 10 minuter innan utsatt tid på stora planerna och 5 minuter tidigare på uppvärmingslanen. Detta för att minska antalet deltagare som möts på väg till och från träning. Grupperna inleder däremot sina träningar på utsatt tid.

Spelarna måste för egen del ta ställning till användningen av andningsskydd och huruvida detta lyckas under träningarna. Är man inte redo att komma till träningen utan vill skydda sig själv och anhöriga för exponering respekterar vi givetvis beslut om att ej delta den närmaste tiden.

https://www.vaasankeskussairaala.fi/sv/for_patienter/aktuellt/nyheter/2020/stark-rekommendation-om-anvandning-av-andningsskydd/

   
Lisää uutisia
Jeppis FBC
«  Huhtikuu   »
Kategoriat